Onze Tekening Is Uw Oplossing !

Home Vergunningen Gebruiksvergunning

Eigen Offerte?

Voor uw eigen tekening, vraag of offerte kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina!

Gebruiksvergunning

PDFPrintE-mail

Gebruiksvergunning

 

De gebruiksvergunning

De gebruiksvergunning is een van de vergunningen die wij leveren. Deze vergunning geeft voorschriften voor het beperken van de kans op brand, het beperken van de gevolgen van brand en het vluchten uit een gebouw bij brand. Deze voorschriften worden vertaald naar bouwkundige tekeningen en als voorwaarden in de vergunning opgenomen. De voorschriften worden bepaald door de gemeente op advies van de brandweer. De verantwoordelijkheid voor het veilig gebruik van een bouwwerk of inrichting ligt bij de gebruiker van het *pand. Dit is dus ook degene die de gebruiksvergunning bij de gemeente moet aanvragen. De gebruiker is de persoon of de organisatie die een bepaald gebouw voor een bepaald doel gebruikt of exploiteert. De gebruiker kan dus de eigenaar zijn maar ook de huurder.

 

RECENTE UITGEVOERDE OPDRACHTEN:
* DAS rechtsbijstand
* DETOFFELTJES kinderdagverblijf
* BAMBINI kinderdagverblijf

Geldigheid gebruiksvergunning

De vergunningsplicht geldt voor nieuwbouw, voor bestaande bouw en voor tijdelijke bouwwerken. De vergunningsplicht kan ontstaan bij wijziging van het gebruik. Voor nieuwbouw of bij wijziging van het gebruik van een bestaand pand moet u de vergunning aanvragen vóór de ingebruikname van het pand. Voor bestaande bouwwerken zal de gemeente de eigenaren of huurders van vergunningplichtige gebouwen aanschrijven en bezoeken. In de gebruiksvergunningen worden geen bouwkundige zaken geregeld. Die komen bij de bouwvergunning aan de orde.

 

plattegrond

hieronder staat een voorbeeld ontwerp voor een gebruiksvergunning. Klik op de onderdelen om een vergrote versie ervan te zien of op de link eronder om het hele ontwerp als een grote afbeelding in een nieuw venster te openen.

 

gebruiksvergunning2 gebruiksvergunning1

gebruiksvergunnings